Port Washington High School

Multi-phased additions and renovations transformed Port Washington High School into a like-new school that better supports 21st-century learning.

Bray designed a unique, three-story academic stack built into a bluff, utilizing the natural topography while maximizing natural light and surrounding views. Classroom pods stem from a main corridor and feature individual classrooms with sliding glass doors that open up to a resource area, encouraging collaboration and aiding transparency.

Expansive upper and lower commons provide sweeping views and connect the Port Washington High School academic stack to a state-of-the-art gymnasium and extensively renovated auditorium. A multi-level, open-concept library with accessible resource rooms, created by renovating classroom space and a gymnastics room, helps modernize the learning environment.


Awards

  • American School & University Magazine, Architectural Portfolio
Port Washington high school students conversing in the collaboration area with furniture and glass sliding doors to a classroom

Fact Sheet

share project

Location

Port Washington, WI

Size

154,500 sq ft (renovation); 144,000 sq ft (addition)

Construction Cost

$41,600,000

Client Type

School History

Students can explore the school’s history through an interactive, multi-dimensional display case near the main entrance.

Students explore the historical display case at Port Washington High School.
An overall view of the gymnasium from the upper cafeteria level

New Athletic Facilities

We also partnered with the district to create state-of-the-art athletic facilities for training, education, and recreation.

A view of the auditorium from the stage

A Renovated Auditorium

The renovated, like-new auditorium provides top-notch amenities for performers and an upgraded audience experience.

Front entry of Port Washington High School hallway with display case on the left side and sitting area in the far back
Port Washington high school students sitting in furniture in the lower floor instructional media center
Students study together in the biology classroom and lab
high school aquaponics room with glass sliding doors
Students walk past the flag poles outside of the school's main entrance
exterior photo of the cafeteria area at dusk

let’s get
to work

No question is too big – or too small – for our team. We’ve been helping communities inspire and grow since 1962, and we’d love to partner with you as you build your community’s future.