Marquette University High School

The addition and renovations prepare the school for a new generation of teaching and learning while respecting its rich history and Jesuit tradition.

We teamed with Marquette University High School to create a two-story addition and renovation that reflects emerging trends in college preparatory environments and 21st century educational design. The renovated spaces include a secure entry, campus ministry, counseling, administration areas, faculty offices, and classrooms. The addition includes a new academic success center, large-tiered lecture hall, collaboration areas for large- and small-group instruction, and areas for one-on-one meetings. A light-filled staircase connects the second and third floors within the addition, and ancillary spaces around the stair provide opportunities for informal gathering and study.

Students work in front of large windows on the second level of the lounge

Fact Sheet

share project

Services Provided

Location

Milwaukee, WI

Size

57,600 sq ft (renovation); 29,000 sq ft (addition)

Construction Cost

$13,600,000

Client Type

Students study in chairs and high-top seating in front of a curved bay of windows in the lower lounge
Students work under a barrel-vaulted ceiling in the school library
An overall view of a renovated lecture room featuring several rows of tiered desks and seating
A view of a science classroom with large windows that provide views and natural light
A view of the terrazzo stair leading to a bright, naturally-lit atrium surrounded by elegant wooden wall panels
A view of the brightly-lit lobby featuring tall clerestory windows and a tile mosaic of the school emblem on the floor
An exterior view of the building's main entrance

let’s get
to work

No question is too big – or too small – for our team. We’ve been helping communities inspire and grow since 1962, and we’d love to partner with you as you build your community’s future.