Coleman School District

We worked with the Coleman School district to engage their community in identifying needs at the combined elementary, middle, and high school buildling.

We partnered with the district to pass a referendum to fund educational and infrastructure improvements.

Coleman High School received a secure entry addition as well as an office renovation, controlling visitor access through the high school entrance. To enhance the school’s STEAM curriculum, the existing woods, metals, and CAD labs have been upgraded to prepare students for today’s workforce. Classrooms on the second floor have also been renovated to become science labs. Other improvements include the expansion and renovation of the cafeteria, ADA compliance, and renovation of the kitchen.

In the elementary school space, our design team transformed existing classroom spaces into a dedicated cafeteria, freeing the previously shared gymnasium and cafeteria space. The expanded gymnasium now has bleacher seating to accommodate spectators. Renovated classrooms offer bright and engaging spaces and include flexible furniture for group learning.

A mural and accents with school colors brighten up the elementary school cafeteria at the Coleman School District

Fact Sheet

share project

Location

Coleman, WI

Size

173,200 sq ft (total project)

Construction Cost

$12,700,000

Client Type

Storage and Future Farmers of America banners surround flexible work tables for students in an agriculture classroom at Coleman High School
Bleaches, netting, and basketball goals at Coleman Elementary School can be retracted to create an open space, shown as students play around upright gym mats
Lab tables of various sizes, equipment storage, and natural light give students working at Coleman High School a flexible space for science learning
Ample storage and accessible counter space give the updated Coleman High School reception area a welcoming atmosphere for students and visitors
Exterior view of the updated entrance to Coleman High School, which bumps out from the existing building and is accented by school colors
An open classroom with adjustable tables creates a flexible space as Coleman Elementary School students work at laptops

let’s get
to work

No question is too big – or too small – for our team. We’ve been helping communities inspire and grow since 1962, and we’d love to partner with you as you build your community’s future.