Rendering of learning space outside of an elementary classroom with the title "Forest Edge Elementary School Case Study"

INTERSECT Case Study: Forest Edge Elementary School

The sixth case study in INTERSECT Volume I takes a closer look at Forest Edge Elementary School. This unique net-zero candidate school was designed to inspire innovation and sustainability by creating an environment that helps teachers leverage its net-zero properties as learning tools.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

This project explores how classroom design can connect indoor and outdoor learning spaces to provide a greater connection to subject matter and to allow variety in teaching and learning activities.

Along the academic corridor grade levels are grouped into “groves.” Each grove of four classrooms shares a central resource space with shared access to outdoor courtyards. These outdoor learning spaces are shaped to provide distinct small-group and collaboration spaces within the courtyard in addition to similar interior resource and small-group spaces. A wall of windows connects the courtyard and resource space offering a visual connection and providing ample natural light for indoor learning areas.

Glass doors and oversized sidelights connect the classrooms with the resource area, providing teachers the flexibility to combine classes and ability to extend the classroom for different learning activities.

—————

To learn more about the Forest Edge Elementary School project, click here.